GWP - Berlijn

De GWP-Berlijn is voorbij, en het was een succes! Wegens problemen met het draadloze netwerk in het jeugdhotel konden wij tijdens de GWP geen foto's en dergelijke naar het thuisfront sturen, maar nu kunt u met enige vertraging dan toch een eerste reeks foto's bekijken die door deelnemende leerlingen zijn gemaakt de voorbije dagen. Meer verslagjes, impressies en foto's volgen nog!

Op het einde van de reis, in de luchthaven van Berlijn en op het vliegtuig, vroegen wij de leerlingen om hun algemene indruk van de GWP (anoniem) op te schrijven. Lees hier hun reacties.

Dag 2

Lekker ontbijt en een druk programma, de foto's volgen nog...


Dag 1

De leerlingen zijn na een goede vlucht goed aangekomen in Berlijn. Na het inchecken in het hotel, hebben ze nog een mooie wandeling gemaakt naar Shloß Charlottenburg.

Na een lekkere maaltijd volgde nog een spannende quiz!


Voorbereidingen

Tijdens de tweede bijeenkomst voor de voorbereiding van de G.W.P naar Berlijn, hebben de leerlingen een aantal opdrachten vervuld.

Een aantal leerlingen stelden een beknopt 'Easy Deutsch' woordenboekje samen, onder begeleiding van Mevr. Atanassova.

Dhr. Busschaert hielp de leerlingen bij het zoeken van informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden.

Een andere groep deelnemers ging aan de slag in de didactische keuken, onder begeleiding van Mevr. Steppe en maakte een lekkere 'Apfelstrudel' klaar voor alle leerlingen.

Twee andere groepen, 'verslaggevers en fotografen', vergaderden rond afspraken.

Ten slotte werden de leerlingen nogmaals gewezen op de strikte naleving van de veiligheidsmaatregelen in de luchthaven en op het belang van de nodige documenten zoals o.a de geldige identiteitskaart.