Buitenschoolse sport

Opvoeding behelst niet alleen het vergaren van kennis, maar eveneens de begeleiding inzake zelfontplooiing van onze levenslustige jongelui. Elke tiener heeft nood aan een uitlaatklep en een manier om alle energie kwijt te raken. Daarom werken we als school aan een brede waaier van mogelijkheden om leerlingen de kans te geven zich ook op sportief vlak te bewijzen en uit te leven.

Niet enkel kunnen we rekenen op een mooi, weids, groen domein en uitgeruste sportzalen die het sportgebeuren extra kleur geven, daarnaast is er een samenwerking met SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) en externe sportclubs om het gewone lesgbeuren even te doorbreken.

Zo zijn er ieder jaar de schoolsportdag, de interscholenveldloop, een uitstap naar de ijshal in Liedekerke met de laatstejaars en een bezoek aan het lokale fitnesscentrum waar leerlingen het beste van zichzelf geven.

Op woensdagnamiddag krijgen leerlingen de kans zich te meten met leeftijdsgenoten uit andere scholen tijdens vriendschappelijke, door SVS georganiseerde tornooien. De afgelopen jaren werden reeds mooie overwinningen binnengehaald, die heel wat aantrekkelijke prijzen opleverden.

Eén van deze prijzen is een 'Meet and Greet' met sport, waarbij externe legevers uit regionale sportclubs na de lessen leerlingen proberen te inspireren voor o.a. badminton, volleybal, golf en voetbal.

Ook onze leerkrachten dragen hun steentje bij en werken zich in het zweet bij het jaarlijks volleybaltornooi voor leerkrachten uit de scholen van Vlaams-Brabant.

Sportiviteit, fair-play, samenhorigheid en vriendschap dragen wij hoog in het vaandel en proberen we via deze kanalen over te brengen aan onze leerlingen... met succes!!!